Quantcast
Channel: Primavara micilor programatori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Bine ati venit la concursul nostru!

$
0
0

Concursul PRIMAVARA MICILOR PROGRAMATORI

se doreste a fi o manifestare la care sa participe elevi de toate varstele.

Derularea unui astfel de proiect educaţional apare ca o necesitate pentru cadrele didactice care predau informatica şi a elevilor acestora de a dezbate probleme legate de tehnicile informatice moderne, de a elabora materiale didactice auxiliare, portofolii, culegeri de probleme rezolvate, prezentări multimedia.

Pregătirea formală, desfăşurată în şcoli, este oarecum insuficientă pentru elevii care doresc desfăşurarea unei activităţi de pregătire de performanţă, alternativă materializată prin desfăşurarea şi participarea la un astfel de proiect educativ şi finalizat prin competiţia finală din cadrul concursului.

Manifestarea va fi inclusa in  Calendarul Activităţilor Educative 2010 deoarece este un concurs care, deşi este la prima ediţie, are un mare potenţial.

Prin realizarea acestui proiect, se doreşte atât încurajarea elevilor dornici de a-şi perfecţiona abilităţile de lucru cu un computer să realizeze activităţi extraşcolare, proiecte, portofolii, lucrări individuale, muncă independentă etc. cât şi punerea la îndemâna cadrelor didactice dornice de afirmare pe plan profesional, a unui concurs cu mai multe secţiuni prin care să se încerce modernizarea stilului de muncă, a metodelor de predare – evaluare, mijloc de autoevaluare a activităţii didactice la clasă, autoperfecţionare, formare continuă, creşterea competitivităţii atât pe plan local cât şi pe plan judeţean/interjudeţean şi naţional.

Obiective specifice ale proiectului

Ø Iniţierea copiilor, încă de la o vârstă foarte fragedă, în informatică şi în utilizarea tehnicii de calcul şi a mijloacelor moderne de comunicare.

Ø Ridicarea nivelului de pregătire al elevilor, formarea deprinderilor de utilizare a calculatoarelor.

Ø Depistarea copiilor dotaţi şi superdotaţi în acest domeniu, evaluarea nivelului de pregătire teoretică şi practică.

Ø Modul în care elevii şi-au însuşit noţiunile de bază necesare în lucrul cu un program specializat de tehnoredactare.

Ø Modul în care elevii şi-au format deprinderile de exprimare şi redactare a rezolvării unei probleme.

Ø Popularizarea copiilor dotaţi în informatică prin mass-media, în vederea organizării de către structurile guvernamentale, asociaţii nonguvernamentale, agenţii economici interesaţi şi a comunităţii locale a unor programe speciale de pregătire pentru ridicarea nivelului performanţelor acestora.

Ø Realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi conducătorii cercurilor de informatică din şcoli, palate şi cluburi ale copiilor.

Ø Realizarea unui schimb de experienţă între elevii şi profesorii şcolilor cu ciclu gimnazial.

Ø Realizarea unei orientări şcolare şi profesionale a copiilor, în strânsă corelaţie cu cerinţele actuale şi de perspectivă ale economiei de piaţă.

Ø Dezvoltarea spiritului competitiv şi promovarea valorilor în domeniul informaticii.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Latest Images

Trending Articles